Over ons

Platform Talent voor Technologie zet zich in om alle jongeren in het onderwijs hun talenten voor technologie en ict te laten ontdekken door het opdoen van positieve ervaringen hiermee. Zodat meer jongeren gaan kiezen voor technologie en ict. En dat is hard nodig. Groei en welzijn van onze samenleving zijn steeds meer verbonden met technologie. Of het nu gaat om klimaat, economie, zorg of veiligheid: technologie maakt het verschil.

Wie we zijn

Bundeling van krachten.

Platform Talent voor Technologie is een publiek-private samenwerking van werkgevers- en werknemersorganisaties en de ministeries van OCW, EZK en SWZ, waarbinnen de kennis en ervaring van TechniekTalent.nu en Platform Bèta Techniek is gebundeld.

Op basis van opgebouwde kennis, vaardigheden en ervaring inspireren en ondersteunen wij het onderwijs en het bedrijfsleven om de veelzijdigheid en aantrekkelijkheid van de technische beroepspraktijk te laten zien. We werken via onze labels en programma’s intensief en vraaggestuurd in de regio samen met bedrijven, scholen en (lokale) overheden.

Download onze brochure.

Directie

Beatrice Boots

Pieter Moerman

Wie we zijn

Platform Talent voor Technologie

Platform Talent voor Technologie is dé landelijke kennis- en expertise organisatie met een kennisbank vol cijfers, onderzoek en effectieve interventies. Hiermee zijn wij een vindingrijke ontwikkel- en samenwerkingspartner voor stakeholders en regionale partijen om door bundeling van krachten te komen tot een duurzame inzet op de brede bèta/techniek/technologie/ict agenda.

325

325 netwerken in het funderend onderwijs

4000+

We bereiken samen met onze partners 4000+ scholen

2000+

We werken samen met 2000+ bedrijven

385

385 samenwerkingsverbanden in het beroepsonderwijs

Raad van toezicht

Ab van der Touw

President-commissaris TenneT

Jan Hendrik Dronkers

Secretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Annemarie Jorritsma

Lid Eerste Kamer der Staten-Generaal

Renata Voss

Lid College van Bestuur bij stichting BOOR

Han Busker

Voormalig voorzitter van de FNV

Hans de Jong

Commissaris bij diverse publiek en private organisaties