In hoeverre slagen Gelderse Technieklokalen Wetenschap en Techniek (TWT’s) erin kinderen enthousiast te maken voor een technische studie of beroep?

Onder de noemer van de actielijn van het Techniekpact “kiezen voor techniek”, ondersteunt Provincie Gelderland initiatieven die techniek promoten bij kinderen. De Technieklokalen Wetenschap en Techniek zijn zo’n initiatief. In deze lokalen komen basisschoolkinderen spelenderwijs in aanraking met techniek. Ze maken kennis met verschillende technische vaardigheden zoals elektra, hout- en metaalbewerking en informatietechnologie. Denk aan elektro opdrachten als Spherobollen programmeren, 3D printerpen, Stopmotion filmpjes en logo’s maken via ThinkerCAD.

Provincie Gelderland liet BètaTech Services een steekproef doen onder zes Gelderse Technieklokalen om te onderzoeken hoe effectief de huidige werkwijze is en hoe de techniekpromotie nog effectiever kan worden.

Download hierboven de nulmeting van Provincie Gelderland uit 2018 en de effectmetingen van Technieklokaal Zevenaar (2019) en Apeldoorn (2019).

Thema

Onderwijsniveau's