Publicaties van derden

Collegetourhandboek: voor samenwerkingen tussen scholen en bedrijven

Bètapartners is een van de regionale VO-HO netwerken in Nederland waarin scholen voor voortgezet onderwijs, hogeronderwijsinstellingen en bedrijven samenwerken. Bètapartners wil leerlingen toerusten voor het maken van een bewuste studiekeuze op bètagebied. Via inhoudelijke ervaringen in inzichten willen ze het studiesucces vergroten. Om dit te bereiken organiseert het netwerk activiteiten voor zowel docenten als leerlingen. Een daarvan is de Collegetours.

Alle ervaringen gebundeld

Sinds 2015 werkt Bètapartners met Collegetours, waarbij diverse scholen en bedrijven samenwerken in de regio, en interessante programma’s samenstellen voor bovenbouwleerlingen. Alle ervaringen die zij hebben opgedaan zijn gebundeld in een Collegetourhandboek, dat onder andere een concreet stappenplan bevat voor het organiseren van bedrijfsbezoeken, met per stap veel tips voor een goede aanpak. Een handige tool voor iedereen die aan de slag wil gaan met het organiseren van bedrijfsbezoeken.

Inhoud van het Collegetourhandboek

Het handboek bevat:

  • een concreet stappenplan voor het organiseren van een Collegetour, met per stap veel tips voor een goede aanpak;
  • een overzicht van wat Collegetours kunnen opleveren voor leerlingen, docenten en bedrijven;
  • handvatten voor het inbedden van de Collegetours binnen het Programma voor Toetsing en Afsluiting (PTA) van je school.

Meer informatie is te vinden op www.betapartners.nl/collegetours

Onderwijsniveau's