Nieuws - 4 januari 2021

Vrouwen en Techniek: een kansrijke toekomst

‘Vrouwen in de Techniek’ is een thema dat extra aandacht en actie nodig heeft, zo hebben wij onlangs met alle Techniekpactpartners vastgesteld. Ook in 2021 blijft de vraag naar technici en ict-ers groot. Extra reden om meer activiteiten op dit thema te ontwikkelen. Daarom heeft PTvT een magazine uitgebracht: Vrouwen in Techniek en ICT.

Laat u inspireren tot actie, door dit magazine met veel cijfers, verhalen en goede voorbeelden. Een greep uit de artikelen:

Eurocommissaris Mariya Gabriel:
“We moeten genderstereotypen uitdagen en ontmantelen”

Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat:
“Beeldvorming is een hardnekkige uitdaging.”

FME-directeur Arjel Woudstra: 
“Als we niets doen, stevent onze sector af op een tekort van 120.000 arbeidskrachten.” 

Agnes Vroegh, ‘vrouw in de mannenwereld’:
“Mijn moeder zei altijd: ‘Wat jongens kunnen, kunnen meisjes ook’’.”

Doorpraten? Neem deel aan de webinar

Op dinsdag 26 januari, van 13.00 tot 14.30 uur trapt PTvT het nieuwe jaar af met een webinar, met het thema Vrouwen en Meiden in de Technologie en ICT.

U kunt zich hier aanmelden.

Programma
Onze collega Nina Terpstra zal ons op een interactieve manier meenemen in de laatste cijfers over vrouwen en meiden in de technologie en ICT. Hoeveel jongens en hoeveel meisjes kiezen op school voor een technisch profiel? En lukt het om deze vrouwen te behouden binnen de technische sector? Ook doen we een kleine internationale vergelijking: hoe scoort Nederland ten opzichte van andere Europese landen? Tenslotte komen praktijkvoorbeelden uit het onderwijs en het bedrijfsleven aan bod.

Deel dit artikel