Nieuws - 2 juni 2020

Samenwerking Jet-Net & TechNet en Bouwend Nederland bij ontwikkeling digitale gastlessen

Voor iedereen die lesgeeft in het voortgezet onderwijs en leerlingen wil voorbereiden op hun studiekeuze is er sinds kort een gloednieuwe digitale gastles beschikbaar.

Bèta&TechMentality-model

Bouwend Nederland heeft voor de ontwikkeling van de digitale gastles samengewerkt met ‘Gastlessen, zó Geregeld’ van Jet-Net & TechNet. Er is daarnaast gebruikgemaakt van het Bèta&TechMentality-model zodat alle verschillende typen jongeren worden aangesproken als het gaat om bèta en techniek. Gastspreker is Arjan Walinga (BIM onderwijsexpert van Bouwend Nederland) en de presentatie is in handen van Dennis de Winter (vlogger en influencer).

In te zetten voor onderwijs op afstand

De gastlessen zijn bedoeld om jongeren een goed beeld te geven van de brede mogelijkheden in de bouw- en infrasector. Tijdens de coronacrisis kunnen de online gastlessen op afstand worden gegeven en wanneer leerlingen weer naar school gaan kan de gastles ook informatief in het klaslokaal worden ingezet. De gastles is beschikbaar in twee varianten, een voor vmbo kader en een voor vmbo TL, havo en vwo.

Bekijk de digitale gastles voor vmbo kader

Bekijk de digitale gastles van vmbo TL, havo en vwo

Deel dit artikel