Nieuws - 28 april 2021

Ontsnappen uit de grootste online Escaperoom van Nederland

Het PTvT-label Jet-Net & TechNet bundelt hiervoor de krachten met Make Tech Yours en FutureNL. Samen organiseren zij tijdens de Dutch Technology Week (31 mei t/m 5 juni) de grootste Escaperoom van Nederland. Maar liefst 100.000 leerlingen ontsnappen uit deze virtuele game, waarin ze tegelijkertijd worden uitgedaagd om hun digitale vaardigheden in te zetten om met technologie te helpen klimaatverandering te bestrijden. Zowel leerlingen van het basis- als voorgezet onderwijs nemen deel.

De Escaperoom-les zal draaien om de Nederlandse scholier Nikki, die de eerste klimaatneutrale zeiltocht om de aarde wil maken. Dit kan haar alleen lukken met de inzet van technologie. Leerkrachten van groep 7- en 8 van de basisschool en docenten van de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs kunnen hun klas hier opgeven voor deelname aan de grootste virtuele Escaperoom van het land!

 

Kosteloos digitaal lespakket

Deelnemers ontvangen in mei kosteloos een digitaal lespakket met handleiding. De les sluit aan bij de leerlijn digitale geletterdheid en de wetenschap- en techniekleerdoelen. De voorbereidingstijd is maximaal 20 minuten, voorkennis van technologie is niet nodig!

Wil je nu alvast aan de slag met digitale vaardigheden? Kijk dan op de doorlopende leerlijn digitale vaardigheden van FutureNL.

Meer aandacht voor technologie in onderwijs

Digitale en technische skills zullen in de toekomst steeds belangrijker worden. Het is daarom ook van belang dat er in het onderwijs meer aandacht is voor de kansen en mogelijkheden van technologie. Make Tech Yours, Jet-Net & TechNet en FutureNL bundelen hun krachten en namen het initiatief voor deze actie.

Jet-Net & TechNet

Het PTvT-label Jet-Net & TechNet is een groot landelijk netwerk waarbinnen bedrijven en scholen regionaal samenwerken. Het geeft kinderen en jongeren een reëel en positief beeld van technische beroepen en helpt ze bij het maken van een bewuste keuze voor hun toekomstige studie en carrière. Jet-Net & TechNet doet dit door het bedrijfsleven en het funderend onderwijs te inspireren, adviseren en faciliteren in hoe zij de samenwerkingen op een structurele en duurzame manier vorm kunnen geven. Kijk voor meer informatie op http://www.jet-net.nl/.

Make Tech Yours

Make Tech Yours is een campagne om zoveel mogelijk mensen in Nederland enthousiast te maken over (een toekomst in) technologie. Meer informatie: http://www.maketechyours.nl/.

FutureNL

FutureNL is een onafhankelijke stichting met een ANBI-status. Met verschillende activiteiten worden leerkrachten en docenten positief en laagdrempelig geïnspireerd om jongeren digitale vaardigheden te laten ontwikkelen. Er wordt aangesloten bij de behoefte en praktijk van alledag en de digitalisering van de maatschappij wordt benaderd vanuit de kansen die dit geeft, waarbij ethiek een belangrijke invalshoek is. Door kennis van de realiteit te geven wordt het digitale bewustzijn van leerlingen vergroot zodat zij zelf autonome keuzes kunnen maken.

Deel dit artikel