Nieuws - 3 september 2021

Ontmoet Liwald: CNC-verspaner op de TechniekBeeldbank

Wat doet een CNC-verspaner eigenlijk? Wat moet je kunnen om het te worden, en wat is er leuk aan het beroep? Maak kennis met Liwald. Op de TechniekBeeldbank deelt hij in foto’s en een video waar hij zich dagelijks mee bezighoudt.  Deze, én andere inspirerende beelden op de TechniekBeeldbank, kunnen gratis door iedereen gebruikt worden om jongeren te enthousiasmeren voor een technische studie of carrière.

Liwald is 32 jaar en CNC-verspaner. Tijdens zijn opleiding high tech metalektro liep hij stage bij een metaalbedrijf. Zo rolde hij het vak in en inmiddels is hij werkzaam bij Marinus Spierings Gereedschapmakerij (MSG), o.a. als praktijkopleider. Als CNC-verspaner ben je een vakman of -vrouw die voornamelijk werkt binnen de metaalindustrie. Je maakt dan onderdelen via een computergestuurde freesmachine of draaibank. Zo maakt Liwald bijvoorbeeld onderdelen voor de machinebouw, automobiele industrie en chipindustrie. Liwald: “Ik word blij van het maken van mooie onderdelen en het werken met verschillende materialen. Ook het proces in de machines en het werken met mooie gereedschappen is een leuk aspect aan dit vak.”

De TechniekBeeldbank: een realistisch beeld
Via de foto’s en video van Liwald op de TechniekBeeldbank, krijg je een goed beeld van het beroep CNC-verspaner. Uit onderzoek blijkt dat foto’s en video’s die een realistisch beeld geven, ervoor zorgen dat jongeren eerder voor technologie kiezen. Daarom stelt Platform Talent voor Technologie de beelden uit de TechniekBeeldbank gratis ter beschikking. Deze foto’s en video’s laten zien hoeveel toekomstperspectieven technologie biedt. Hoe uitdagend het is om in deze sector te werken. Hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld.

Hoe werkt het?
Wil jij jongeren interesseren voor technologie? In de TechniekBeeldbank vind je foto’s en video’s die daarbij helpen. De beelden maken jouw communicatie sterker, omdat ze laten zien hoe leren en werken in de technologie er anno nu uitziet. Energieke, trotse, jonge mensen in eigentijdse en vaak innovatieve omgevingen. De TechniekBeeldbank is kosteloos in gebruik! Iedereen kan zonder account direct foto’s en video’s downloaden.

Klik hier om naar de TechniekBeeldbank te gaan.

Deel dit artikel