Nieuws - 26 mei 2020

Nieuwe webinarserie ‘Technologie op de basisschool’

Binnenkort starten Jet-Net & TechNet en TechYourFuture de gloednieuwe webinarserie ‘Technologie op de basisschool’. Vol bruikbare tips en nuttige informatie voor professionals in het primair onderwijs om aan de slag te kunnen met onderwerpen als robotica, programmeren en stimuleren van denkvaardigheden met nieuwe technologie. Onze maatschappij verandert snel op het gebied van technologische ontwikkelingen, bijvoorbeeld door virtual reality en robotica. Het is belangrijk dat leerlingen in het onderwijs al zo vroeg mogelijk kennismaken met digitalisering en technologie.

In deze webinars krijgen leerkrachten, pabostudenten, schoolleiders en W&T-coördinatoren over deze onderwerpen praktische handvatten om technologie een stap verder te brengen op school of in de klas. Meld je aan en dan geef jij straks inspirerende lessen met technologie waarin de talenten van je leerlingen helemaal tot hun recht komen!

Drie maal technologie op de basisschool

Ieder webinar heeft een ander thema waarin experts en soms een ervaringsdeskundige hun kennis en ervaringen delen. De webinars kunnen als serie maar ook los van elkaar worden gevolgd. Het eerste webinar gaat in op hoe je robotica kunt inzetten bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, in het bijzonder van leerlingen met autisme spectrum stoornis. In het tweede webinar staat programmeeronderwijs centraal en hoe dit opgenomen kan worden in het curriculum. Het derde webinar gaat over  wat hogere-orde denkvaardigheden zijn en hoe je (nieuwe) technologie kunt inzetten om deze 21ste eeuwse vaardigheden te stimuleren bij je leerlingen.

Onderwerpen en data van de webinars:

  1. Dinsdag 9 juni 2020, 16.00-17.00 uur: Robotica inzetten om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Hoe werkt dat bij autisme?
  2. Dinsdag 16 juni 2020, 16.00-17.00 uur: Implementeren van programmeeronderwijs. Hoe pak je dat aan?
  3. Dinsdag 30 juni 2020, 16.00-17.00 uur: Denkvaardigheden stimuleren met behulp van technologie. Hoe doe je dat als leerkracht?

Kosteloos en laagdrempelig

Deelname aan de webinars is kosteloos en laagdrempelig. Een enthousiaste deelnemer uit een voorgaande webinarserie: “Het is heel nuttig als je ideeën wilt opdoen en nieuwsgierig bent naar de ervaringen van andere scholen. Je vragen kun je heel snel vragen stellen en daar wordt ook direct op gereageerd. En na afloop krijg je de materialen en links die tijdens de webinars besproken zijn, per mail toegestuurd zodat je er zelf mee aan de slag kunt.”

Kijk voor meer informatie op www.jet-net.nl/webinarstech en meld je aan.

Deel dit artikel