Nieuws - 11 november 2019

Gastles schadeherstel voor leerlingen Het Perron in Veenendaal

Veenendaal, 11 november 2019 – Virtueel autospuiten met een vr-bril op je neus. Een modelvrachtwagen in elkaar zetten. En een pas geplamuurde autodeur helemaal strak maken met een polijstmachine. Zo laat je leerlingen in het vmbo kennismaken met techniek. Zestien leerlingen van Het Perron in Veenendaal staken hun handen uit de mouwen tijdens een gastles.

“We laten ze het liefst zo veel mogelijk zelf doen. Dat werkt het beste,” weet Joost van Keulen van Schadenet Rijnders, die de gastles samen met FOCWA directeur Femke Teeling verzorgde. Teeling: “Het is hartstikke leuk om te laten zien hoe mooi ons vak is.”

Stage

Nog voor het einde gaat er al een vinger de lucht in met de vraag of er misschien ook stages mogelijk zijn bij Schadenet Rijnders. Het antwoord is natuurlijk ‘ja’: de vijver van jong talent vergroten is juist een van de redenen waarom Van Keulen gastlessen en bedrijfsbezoeken verzorgt.

Jonge vakmensen

Bedrijven en scholen zouden nog nauwer kunnen samenwerken om zo veel mogelijk gastlessen en bedrijfsbezoeken te organiseren, vindt Femke Teeling. “We hebben jonge vakmensen keihard nodig, niet alleen in onze sector. Willen we leerlingen interesseren voor techniek, dan moeten we de scholen ingaan om te laten zien hoe mooi ons vak is.”

Doe mee!

Teeling: “Daarom roep ik bedrijven op om gastlessen of bedrijfsbezoeken te organiseren. Laat zien en voelen wat er allemaal komt kijken bij schadeherstel. Het is dé manier om jongens en meiden enthousiast te maken voor onze sector. Iedere leerling is er één. En we hebben vandaag kunnen zien dat een goede gastles ook nog ontzettend leuk is om te geven.”

Gastlessen, zó geregeld

De gastles van Femke Teeling vond plaats in het kader van Gastlessen, zó geregeld, dat vraag en aanbod van gastlessen en bedrijfsbezoeken bij elkaar brengt. Via het platform kunnen scholen en bedrijven eenvoudig met elkaar in contact komen om samen gastlessen en bedrijfsbezoeken te organiseren voor leerlingen. Kijk voor meer info op www.gastlessenzogeregeld.nu.

Over Jet-Net & TechNet

Jet-Net & TechNet is een netwerk van honderden bedrijven en scholen met als doel om jongeren een reëel en positief beeld te geven van technische beroepen. We koppelen bedrijven en scholen aan elkaar en inspireren samen jongeren vanuit een technologische invalshoek bij het maken van een bewuste keuze voor hun toekomstige studie en carrière. Jet-Net &TechNet is onderdeel van Platform Talent voor Technologie. Meer informatie: www.jet-net.nl

 


Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met:
Naam: Catherine Tadema, corporate communicatieadviseur
Telefoonnummer: 0348 744235 of 06 57674290
e-mail: c.tadema@ptvt.nl

Deel dit artikel