Nieuws - 7 december 2020

Expeditie 7 Werelden van techniek inspireert VO-leerlingen voor technologie

Expeditie 7 werelden van techniek is een digitaal platform voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Op dit platform kunnen zij de 7 werelden van techniek onderzoeken, ontdekken en ervaren.

De aanpak is compleet met lesbrieven en doe-opdrachten die kosteloos worden aangeboden. Na een klassikale start kunnen de leerlingen zelfstandig de digitale reis maken waarin ze kennis maken met werelden, technische bedrijven, de mensen die er werken en hun werkzaamheden. Decanen en docenten hebben zo een mooie aanvulling op het reguliere LOB-programma. Omdat ze – geheel coronaveilig – de belevingswereld van de beroepspraktijk het klaslokaal in halen.

Interactief platform

“Het is een reis vol inspiratie, digitale bedrijfsbezoeken, meet & greets met werknemers en doe-opdrachten”, zegt programmamanager Jeroen Collignon van Jet-Net & TechNet. “De interactiviteit zorgt ervoor dat jongeren er graag mee aan de slag gaan. Daarover hebben we met docenten vooraf nagedacht bij het ontwikkelen van deze coronaveilige aanpak. En dat krijgen we nu ook teruggekoppeld van docenten die al met de Expeditie aan de slag zijn gegaan.

“De expeditie ziet er super goed uit! Deze interactieve online tool geeft mij de mogelijkheid om mijn leerlingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met techniek.” aldus Sven Eberwijn, decaan Havo van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest.

Ontdek het zelf!

Ben je benieuwd naar de Expeditie 7 werelden van techniek? Schrijf je dan hier in. Je ontvangt van ons een bevestigingsmail met de link naar de Expeditie 7 werelden van techniek.

 

Deel dit artikel