Nieuws - 15 september 2020

Dag Vijf: getrainde gastdocenten in de klas

Het lerarentekort neemt verder toe in Nederland. Overal ontstaan noodplannen met innovatieve oplossingen. Dag Vijf is een initiatief met getrainde gastdocenten uit het bedrijfsleven, dat basisscholen met een groot lerarentekort een steuntje in de rug geeft. Centraal staat het ontwikkelen van digitale geletterdheid, ethiek & technologie en talent met aandacht voor taal.

Wat is Dag Vijf?

Dag Vijf is een initiatief van Stichting FutureNL gesteund door het SIDN fonds dat met getrainde gastdocenten uit het bedrijfsleven tijdelijk een steuntje in de rug geeft aan scholen met een lerarentekort. Gratis. Dag Vijf wil het toekomstperspectief van Nederlandse leerlingen vergroten door kennisoverdracht en het ontwikkelen van vaardigheden zodat ze autonome, bewuste keuzes kunnen maken in een maatschappij die door toenemende digitalisering steeds sneller verandert.

Voor alle basisscholen (groep 6/7/8) in Nederland met een groot lerarentekort biedt Dag Vijf gastdocenten uit het bedrijfsleven aan die op vrijdagochtend een interessant lesprogramma kunnen draaien. Het lesmateriaal van Dag Vijf is zorgvuldig ontwikkeld en geselecteerd door onderwijsexperts.

Het project start in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Scholen buiten deze steden kunnen zich inschrijven voor de wachtlijst, zo kan in de toekomst uitgebreid worden naar andere gemeentes. Geïnteresseerde scholen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht vinden hier meer informatie.

Word ook gastdocent

FutureNL werkt graag met gastdocenten om verbinding te maken tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. De ervaring leert dat kinderen het enorm leerzaam en leuk vinden om samen met een gastdocent op avontuur te gaan binnen allerlei onderwerpen waar technologie en digitalisering centraal staan. De verbinding met beroepen en de arbeidsmarkt wordt daardoor concreet gemaakt. Alle gastdocenten ontvangen een face – to- face training waarin zowel de inhoud als de didactische aspecten worden besproken en worden ervaren.

Wil uw bedrijf een school in de buurt ondersteunen? En lijkt het u of uw collega’s leuk om met kennis uit het bedrijfsleven aan de slag te gaan als gastdocent? Check dan hier de voorwaarden en meld u aan!

Deel dit artikel