Nieuws - 11 maart 2021

BNR TechniekTour – Tekort technisch personeel oplossen: het begint al op de basisschool

Afgelopen dinsdag 9 maart 2021 was er een speciale uitzending van BNR TechniekTour met als thema Techniekonderwijs. PTvT- directeur Chris van Bokkum ging in de uitzending in op het belang van jongeren vroegtijdig interesseren voor techniek en ict.

In de uitzending ging het programma langs bij het project Sterk Techniekonderwijs waarin sinds januari 2020 regio’s geld krijgen om te werken aan beter techniekonderwijs dat leerlingen goed voorbereidt op een opleiding en werk in de regio. Projectleider Noordoostpolder en Urk Herjan Reuten, Cor Van Vilsteren, directeur van metaalbedrijf MCM en BBL’er Bas Brokking vertelde over hun ervaringen.

Ook werd gesproken met Tanja Hulst van de Hogeschool van Amsterdam. Zij probeert daar binnen een aantal projecten een boost te geven aan technisch onderwijs waaronder het project #BeAnEngineer en dat is hard nodig: ‘We zouden op HBO-niveau bijna het dubbele aantal techniekstudenten willen hebben’. Studente Emelie Lammers doet als student mee aan het project waarin leren en (betaald) werken gecombineerd wordt.

Luister hier de gehele uitzending

 

Deel dit artikel